سیستم‌ های سرمایشی فضای باز

مسلماً فضا‌های بسته خیلی سریع گرم می‌شوند و خنک نگهداشتن آن کار چندان راحتی نیست به همین دلیل تجهیزات و وسایل زیادی به این منظور در دسترس عموم قرار گرفته‌اند که بتوان این فضاها را خنک و قابل‌تحمل کرد. دستگاه‌های تهویه سرمایشی و کولرهای فضای باز در واقع همانند فرایند کولرهای آبی عمل می‌کنند، به این صورت که از روش تبخیر آب برای خنک کردن محیط پیرامون استفاده می‌کنند. انواع متفاوتی از سیستم‌ های سرمایشی فضای باز برحسب نوع کاربرد و قدرت موتوری که دارند برای فضاهای مورد نظر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نحوه عملکرد کولرها در فضای باز

همانطور که می‌دانید کولرهایی که در فضای باز مانند کولرهای آبی عمل می‌کنند و از روش تبخیر استفاده می‌شود به این نحوه عمل می‌کنند که آبی که به بخار و رطوبت تبدیل می‌شود به وسیله پمپی مخصوص به سمت نازل‌های ویژه هدایت می‌شود. آب در زمان خروج از این نازل‌ها تبدیل به قطرات ریز می‌شود سپس از طریق هوا به محیط پیرامون پخش می‌شود. با برخورد هوای گرم به ذرات بخار، مجدداً تبخیر صورت می‌گیرد. با توجه به اینکه تبخیر یک فرایند گرماگیر است، گرمای محیط را می‌گیرد و باعث خنک شدن محیط می‌شود.

با استفاده از جریان هوایی که برای پخش کردن و هدایت مسیر بخار خنک‌کننده استفاده می‌شود می‌تواند جریان هوای طبیعی باشد البته می‌توانید از پنکه یا هواکش در سایز و قدرت‌های مختلف استفاده کنید برحسب کاربرد و محیط موردنظرتان بهره‌مند شوید.

انواع سیستم‌ های سرمایشی فضای باز از لحاظ کاربرد

سیستم‌ های سرمایشی فضای باز را می‌توانید در شرایط و موقعیت‌های مختلف مورد استفاده قرار دهید از قبیل:

  1. سیستم سرمایش فضای باز خانگی
  2. سیستم سرمایش فضای باز تجاری و رستوران
  3. سیستم سرمایش فضای باز صنعتی
  4. سیستم‌های رطوبت‌ساز فضای باز باغ و گلخانه

در ادامه هر یک از موارد فوق را بررسی خواهیم کرد.

سیستم سرمایش فضای باز تجاری و رستوران

1. سیستم سرمایش فضای باز خانگی

در تابستان که هوا بسیار گرم و سوزان است به همین دلیل ماندن در محیط منزل سخت است و بهتر است از حیاط یا تراس استفاده کرد. اگر دیده باشید در برخی از مناطق هوا به قدری گرم است که گیاهان و گل‌ها نیز پژمرده و از بین می‌روند. با استفاده از رطوبت ساز یا مه پاش خانگی در فضای باز می‌توانید این مشکل را برای همیشه حل کنید.

انواع مختلفی از رطوبت ساز خانگی برحسب قدرت وجود دارد در حالی که به صورت کلی می‌توان مطرح کرد که این نوع سیستم‌ها می‌توانند بدون هرگونه مشکلی نظیر خیس شدن دمای محیط اطراف را 10 تا 12 درجه سانتی گراد کاهش دهند.

2. سیستم سرمایش فضای باز تجاری و رستوران

از دیگر کاربردهایی سیستم‌های سرمایشی در فضاهای باز مانند مراکز تجاری و رستوران برای جذب مشتریان بسیار مورد توجه بوده است. مراکز تجاری و رستوران‌ها در هر مکانی و به هر مساحتی که باشد می‌توانند از این سیستم‌های خنک‌کننده استفاده کنند و دمای محیط را بدون هیچ مشکلی برای مشتریان قابل‌تحمل کنند و رضایت آن‌ها را جلب نمایند.

سیستم سرمایش فضای باز صنعتی

3. سیستم سرمایش فضای باز صنعتی

معمولا کارگاه‌ها و سیلوهای بزرگ صنعتی با چالش‌های زیادی مواجه هستند از جمله گردوخاک و گرمای زیاد به همین دلیل نیاز اساسی به استفاده از سیستم‌های سرمایش فضای باز دارند که مورد استفاده قرار دادن آن‌ها در فضاهای آلوده صنعتی امکان‌پذیر خواهد بود. با استفاده از آن‌ها می‌توانید دمای محیط را کاهش دهید و هم گردوخاک را از فضای کارگاه کم کنید. در محیط‌های کارگاهی و صنعتی بزرگ که زیبایی بصری اولویت کمتری دارد می‌توان از سیستم‌های خنک‌کننده از قبیل پنکه‌های مه پاش استفاده کرد تا به نتیجه مورد نظر دست ‌یافت.

4. سیستم‌های رطوبت‌ساز فضای باز باغ و گلخانه

با افزایش دما و آفتاب زیاد امکان خسارت و آسیب به باغ‌ها و گلخانه‌ها بسیار افزایش می‌یابد. با توجه به اینکه سیستم‌های سرمایشی فضای باز برحسب مکانیسم‌های خاصی طراحی شده‌اند می‌توان آن‌ها را در فضاهایی مانند باغ و گلخانه مورد استفاده قرار داد. این نوع سیستم‌های سرمایشی کاربردهای بسیار ساده‌ای دارند به نحوی که در مقیاس‌های بزرگ امکان‌پذیر است و بر اساس ساختار نه چندان پیچیده‌ای این نوع سیستم‌ها مصرف انرژی پایین‌تری نیز خواهند داشت.

سیستم‌های رطوبت‌ساز فضای باز باغ و گلخانه

دسته‌بندی سیستم‌ های سرمایشی فضای باز از لحاظ قدرت

سیستم‌های خنک‌کننده و رطوبت ساز در فضاهای باز از لحاظ قدرت و فشاری که دارند به سه دسته تقسیم می‌شوند از جمله:

  1. سیستم کم فشار
  2. سیستم فشار متوسط
  3. سیستم فشار قوی

در ادامه هر یک از موارد فوق را بررسی خواهیم کرد.

1. سیستم کم فشار

از ویژگی‌های استفاده از سیستم کم فشار به دلیل استفاده از آب شهری فشار بین 1 تا 8 بار کار می‌کند به همین دلیل نیازی به نصب پمپ مجزا نیست. در این نوع سیستم خنک‌کننده کم فشار با عدم استفاده از پمپ باعث خارج شدن قطرات آب از نازل می‌شود به همین علت به میزان کمتری محیط اطراف را می‌توان با این نوع سیستم سرمایشی خنک کرد. از طرف دیگر نیز موجب خیس شدن محیط می‌شود. از این سیستم نمی‌توان در اماکن مسکونی مانند رستوران‌ها یا کارگاه‌های صنعتی استفاده کرد.
بهترین کاربرد سیستم‌های سرمایشی کم فشار برای مکان‌هایی مانند باغ‌ها، گلخانه‌ها و باغچه‌ها می‌باشد.

دسته‌بندی سیستم‌های سرمایش فضای باز از لحاظ قدرت

2. سیستم فشار متوسط

از دیگر سیستم‌های سرمایش با فشار متوسط که بین فشارهای 7 تا 17 بار کار می‌کنند. زمانی که قطرات آب از نازل خارج می‌شود تا حدودی ریز است. این نمونه سیستم‌های سرمایشی را می‌توان با خیال آسوده در حیاط منزل و استخرهای روباز مورد استفاده قرار داد. با بالا رفتن دما در اغلب شهرهای جهان از سیستم‌های رطوبت ساز با فشار متوسط برای خیابان‌ها و کوچه‌ها مورد استفاده قرار می‌گرفت.

3. سیستم فشار قوی

این سیستم سرمایشی فشار قوی بالای 17 بار کار می‌کند. آبی که از نازل‌ها خارج می‌شود در اثر فشار بالا بسیار ریز است و بدون اینکه مشکلی ایجاد شود مانند خیس شدن محیط پیرامون می‌توانند حداکثر خنک‌سازی را انجام دهند. این نوع سیستم‌ها در اثر فشار بالای 50 تا 80 بار در مکان‌های صنعتی و فضاهای باز با مساحت‌های زیاد مورد استفاده قرار می‌گیرند. تهویه مناسب با دستگاه‌های داکت اسپلیت و برای فضاهایی با مساحت بالا عالی است.

مزایای سیستم‌ های سرمایشی فضای باز

  • مصرف انرژی پایین
  • ارزان بودن هزینه احداث، نصب و نگهداری
  • کاهش آلودگی محیط زیست
  • تمیز کردن هوا با جذب گردوخاک
  • امکان استفاده در مساحت‌های مختلف
  • افت دما از 10 تا 15 درجه
  • بالا رفتن رطوبت هوا و افزایش رشد گیاهان
  • از بین رفتن حشرات
  • امکان استفاده تحت شرایط و کاربردهای مختلف
0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *